La Comanda

Ticket

No hi ha productes a la cistella.

Nosaltres. Qui Som.

Formem un equip que sorgeix a principis de 2012 per donar resposta a tots aquells, que es pregunten i que troben a faltar la alimentació de veritat. Una cosa tan simple com un tomàquet  amb gust a  tomàquet i un enciam amb gust a enciam. Sembla impossible, però avui en dia una cosa tan evident com aquesta, és difícil de trobar. El nostre projecte parteix a la nostra explotació familiar a Llagostera (Girona), envoltat de boscos de pins mediterranis i en plena Costa Brava. Les seves condicions i el clima, són únics allà i ens permeten cultivar tot tipus d’hortalisses ecològiques, sempre de temporada, per fer-les arribar directament a la vostra taula tal qual ha estat collida.  A casa vam començar a treballant la terra ja amb el mètode ecològic, però aviat ens vam adonar que era quelcom diferent i molt interessant que devíem compartir. 

Fruita i verdura ecològica a domicili.
Aquella va ser la nostra idea. I d’allà, un projecte. 

Part de l’equip de LaCistella.com

Missió

Cada vegada ens preguntem més com funciona realment el nostre entorn i el per què de les coses. I sense dubte,  ens preocupa la alimentació. Algú va dir una vegada que som el que mengem i no solament el bon gust ens defineix, sinó sobretot la nostra salut.  Vivim en un món on conceptes com economia d’escala i benefici industrial determinen la nostra salut, la nostra dieta i la nostra forma de vida…  Hem de donar la volta a aquesta realitat i disposar dels molts recursos naturals que tenim al nostre voltant.  És a la teva mà! O més aviat… A tres passes de tu. 

Visió

Estem davant un canvi de cicle. I si et diuen que en pocs clics de casa teva disposes del teu propi hort ecològic?  Imagina’t. 

 “Un tros de terra al camp, on un equip de persones treballen per a tu, cultivant les teves fruites i verdures ecològiques de temporada, perquè en poques hores les tinguis recent collides a la teva cuina…”. Com ho veus? Creiem en aquesta idea i des de La Cistella treballem per a apropar-te una mica més al nostre hort, de la manera més fàcil i més còmode per a tu. 

Perquè ecològic? 

Tots hem sentit parlar dels denominats productes ECOLÒGICS, Bio, Orgànic.. Però que són?  De proximitat, de quilòmetre zero, sense additius químics? Cap d’ells per si sol, si no tots alhora.  

Se l’hi ha posat molts noms a aquest mètode de cultivar, però només amb el segell ECOLÒGIC es pot comprovar. A cada comunitat autònoma, l’organisme corresponent assegura, a través d’una inspecció periòdica, que el productor treballa sense cap tipus d’aditiu químic. Tant per el creixement del fruit com per el manteniment de la terra, emetent així el segell ecològic. 

A la nostra zona, Catalunya, és el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) qui l’atorga. Segons la CCPAE i citem literalment: “La certificació ecològica garanteix que els productes han estat produïts o elaborats seguint les normes de l’agricultura ecològica, i que han estat controlats en tot el procés de producció, elaboració, envasament i comercialització…” Però què és el que realment defineix el nostre mètode?  Temes clau: 

Sense certificat, no és ecològic 

No deixa de ser una manera senzilla de conèixer un mètode de cultivar un producte, d’elaborar-lo una vegada recol·lectat, i de distribuir-lo i comercialitzar-lo. En el nostre catàleg, trobareu diferents productors amb qui col·laborem… Ens coneixem entre nosaltres, però sense dubte, la millor manera de conèixer el seu treball i de donar-vos garantia és a través d’una entitat externa que certifica aquesta manera de treballar. 

El nombre d’operador ecològic de La Cistella és CT 004042 P.   

Més beneficiós i saludable, per a tot i per a tots.  

Quan parlem d’ECO o BIO, parlen de salut i medi ambient.  Quan esculls un producte orgànic, consumeixes millor sabor, major textura, consistència  i zero verí. Així és… Alhora, assegurem la fertilitat a futur de les terres cultivades, mantenint totes les seves propietats i evitant la sobresaturació d’aquestes. 

Què esculls tu? 

Relació qualitat preu

És habitual comparar el preu entre l’agricultura ecològica i la convencional.  La diferència està en el nombre d’hores aplicat en un o altre. Quan en l’agricultura convencional es volen evitar les males herbes o millor dit, herbes competidores,  s’utilitzen productes químics de lo més agressius. Quan el que volen és guanyar temps i tamany per produir els seus productes, utilitzen adobs i potenciadors artificials. 

Amb el mètode ecològic, és l’equip de persones, el qui treu aquestes herbes a mà o mecànicament, i és el sol, la terra i l’aigua els que a base de temps, donen forma, color i gust als fruits. Al final d’aquest cicle, hi ha un recompte d’hores que hi ha dedicat un equip de persones, que no és breu. 

Saber a on van els teus diners 

La Cistella t’ofereix una forma diferent d’entendre la teva llista de la compra.  

Fins ara, anaves a una gran superfície a on cada dia veus centenars de referències, marques i condicions diferents. I al final, arribes a un caixa registradora. Però què hi ha darrere de tot? Més i més intermediaris, entre els distribuïdors diversos, majoristes, gestors i accionistes. 

I cap, o gairebé cap d’ells té a veure amb el producte. Al final de la cadena, hi ha un productor que cobra per hores, un treball que rendeix molts més. És això just?  A La Cistella saps qui som i on estem. I et presentem als nostres col·laboradors, que com nosaltres, treballen per aconseguir fer arribar el producte de la terra, a la teva taula. 

Sense intermediaris.